Bitcoin-geldautomaten stijgen met 85% YTD te midden van een groeiende acceptatie

Bitcoin ATM-installaties zijn in 2020 met 85 procent gestegen tot 11.798.

De vraag naar digitale en contactloze betalingen is sterk gestegen als reactie op de COVID-19-pandemie

Het aantal bitcoin-geldautomaten is in 2020 blijven toenemen, wat wijst op een groeiende acceptatie te midden van de aanhoudende coronavirus-pandemie.

Volgens gegevens die zijn verzameld door Coin ATM Radar , is het aantal bitcoin ATM-installaties in 2020 met 85% gestegen tot 11.798, waarmee de recordstijging van 50% van vorig jaar wordt overschaduwd.

Alleen al in de maand oktober groeide het aantal nieuwe geldautomaten met bijna duizend installaties, wat duidt op een enorme toename van het gebruik over de hele wereld. De Verenigde Staten zijn nog steeds goed voor het merendeel van de installaties met 9.700 geldautomaten, gevolgd door Canada en het Verenigd Koninkrijk.

Een rapport van Global Trade Magainze eind vorige maand suggereerde dat contactloos betalen in populariteit is gestegen tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij retailers sinds januari een stijging van 69 procent in digitale betalingen melden.

Het rapport luidt:

Verwacht wordt dat de wereldwijde markt voor contactloos betalen tegen 2026 een omzet van $ 20.340,3 miljoen zal genereren. De angst om geïnfecteerd te raken heeft mensen ertoe aangezet om te kiezen voor contactloos betalen. Zo gaf bijna 79% van de MasterCard-gebruikers de voorkeur aan contactloos betalen tijdens de pandemieperiode. Dit is een teken dat de markt voor contactloos betalen is verbeterd tijdens de Covid-19-crisis.

Het rapport gaat verder en noemt technologische vooruitgang en verhoogde online beveiliging een katalysator voor de aanhoudende groei van digitale en contactloze betalingen.