Bitcoin Privacy Wallets stadig mer populært blant kriminelle: Elliptic

Minst 13% av inntektene fra Bitcoin-kriminalitet blir nå hvitvasket gjennom personvernlommebøker som Wasabi, ifølge en ny rapport.

Minst 13% av inntektene fra Bitcoin-kriminalitet blir nå hvitvasket gjennom personvernlommebøker, ifølge Elliptic.

Det er opp fra bare 2% i 2019, sa firmaet

Personvernlommebøker sikter mot større anonymitet på blockchain, og letter mynt „miksing“ -prosesser som tilslører transaksjonenes opprinnelse.

Minst 13% av inntektene fra Bitcoin-kriminalitet hvitvaskes nå gjennom personvernlommebøker, opp fra bare 2% i fjor, ifølge en ny rapport fra blockchain-analyseselskapet Elliptic. Selskapet sier at tallet representerer „over 160 millioner dollar i bitcoin fra darknet-markeder, tyverier og svindel.“

Personvern lommebøker er tjenester som letter mynt “blande”, en prosess som swapper myntene dine med andre mynter, anonymt, og tilslører transaksjoner individuelle innganger og utganger. Bitcoin ble utviklet med tanke på fullstendig gjennomsiktighet, og en offentlig hovedbok tilgjengelig for alle i verden; disse tjenestene gir den ideen.

Utviklere setter personvernlommebøker som et mål for økonomisk privatliv, noe de gjør – som også gjør dem til et godt alternativ for kriminelle som ønsker å hvitvaske stjålne midler gjennom et gjennomsiktig system, ifølge Elliptic

Over e-post fortalte Elliptic-medstifter Tom Robinson til Decrypt at selv om utviklere av åpen kildekode for personvernlommebøker ikke bærer ansvar for denne økningen i kriminell aktivitet, blir ting mer komplisert når det gjelder et selskap som Wasabi Wallet, som tar gebyrer for hver anonym transaksjon, og det kan potensielt tjene penger på kriminell aktivitet.

„Det grå området er der det er noen som legger til rette for spesifikke transaksjoner som kan være knyttet til ulovlig aktivitet,“ sa han. „Måten Wasabi Wallet fungerer på, er at det er et selskap som er involvert i å aktivt legge til rette for transaksjoner og ta et gebyr for å gjøre det – jeg tror et åpent spørsmål er selskapets ansvar og om de selv er underlagt regulering.“

Wasabi Wallet gjorde nyheten den siste sommeren, da menneskene som hacket Twitter og lurte brukere til å sende dem Bitcoin, hvitvasket de stjålne pengene sine gjennom Wasabi Wallet. Og i september gjorde hackere som fulgte KuCoin det samme.

Ricardo Masutti, talsperson for Wasabi Wallet, understreket for å dekryptere i forrige måned at appen „ikke er ment for kriminelle å hvitvaske penger“, selv om kriminelle tilsynelatende ikke har blitt avskrekket.