De Crypto Weekly Market Update: Polkadot bereikte Top 5, Bitcoin Stagnant

Bitcoin had een nogal onproductieve handelsweek omdat het afnam van ongeveer $17.750 tot waar het nu $11.500 is, waarbij het ongeveer 2% verloor in het proces.

De laatste zeven dagen waren echter niet zonder hun hoogtepunten. Gisteren nog kondigde de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, Jerome Powell, een historische verschuiving aan in de benadering van de instelling met betrekking tot het richten op de gemiddelde inflatie, en de markten reageerden hierop. De Bitcoin schoot omhoog van ongeveer $11.300 naar $11.600, na goud en zilver, en de aandelen. De viering was kortstondig omdat alle markten tegelijkertijd tankten, waardoor de winst die ze maakten werd uitgewist.

Vandaag de dag is de leidende cryptocrisis er echter in geslaagd om zich te herstellen van een intraday-laagtepunt van ongeveer $11.150, en momenteel wordt er gehandeld op $11.500.

Elders, een andere munt haalde deze week de krantenkoppen. Polkadot’s redenominated DOT penning bereikte de top 5 projecten in termen van marktkapitalisatie, na het overtreffen van Chainlink een paar dagen geleden. Ook dit heeft niet lang geduurd, toen LINK zijn positie herwon.

Toch presteert DOT ongelooflijk goed, met een handelsvolume van ongeveer $6,30 op het moment van dit schrijven en een marktkapitalisatie van $5,6 miljard, volgens CoinGecko.

In een andere aankondiging kondigde Fidelity, één van ’s werelds grootste fondsbeheerders met meer dan $2,7 biljoen aan activa onder beheer, haar eerste Bitcoin-indexfonds aan met een minimale investering van $100.000.

De DeFi-ruimte blijft boomen, aangezien de totale waarde die in protocollen is vastgelegd ongeveer 7,5 miljard dollar bedraagt. Aangezien dit segment van de cryptocurrentmarkt zich echter blijft uitbreiden, is het de moeite waard om serieuze aandacht te besteden aan de risico’s die ermee gepaard gaan en in gedachten te houden dat er al miljoenen in ETH verloren zijn gegaan aan oplichtersmunten.

Marktgegevens

Market Cap: $360B | 24H Vol: 84B | BTC Dominance: 59%

BTC: $11.510 (+2,11%) | ETH: $395.67 (+4,10%) | XRP: $0,27 (+3,64%)

Hoge inflatie en goudproblemen kunnen de Bitcoin-prijs naar $500.000 sturen, aldus de Winklevoss Twins Say. Volgens de Winklevoss Twins is de Bitcoin gepositioneerd om een prijs van $500.000 per munt te bereiken. Dit komt door de inherente problemen met de US Dollar en goud en de eigenschappen van de Bitcoin Profit, die het mogelijk maken om als een beter alternatief te dienen.

Pomp en Dump: Bitcoin, Gold en Silver React to Historic Fed Inflation Statement. De Amerikaanse Federal Reserve verandert haar aanpak van de gemiddelde inflatie, zei Jerome Powell in een verklaring. Onmiddellijk daarna reageerden de wereldmarkten en Bitcoin door in eerste instantie te pompen en bijna net zo snel terug te keren.

Fidelity lanceert haar eerste Bitcoin-indexfonds: $100K Minimumbelegging. Fidelity Investment lanceert haar eerste Bitcoin-indexfonds. Het product is gericht op institutionele beleggers en de minimumdrempelbelegging is vastgesteld op $100.000. Fidelity heeft meer dan $2,7 biljoen aan beheerd vermogen.

Donkere kant van DeFi: Miljoenen dollar waard van ETH Lost to Uniswap Rug Pulls. Zoals de DeFi-ruimte blijft boomen, zo zijn de pogingen om mensen op te lichten uit hun geld. Valse munten en exit scams, ook wel bekend als rug-pulls, teisteren momenteel ’s werelds grootste gedecentraliseerde beurs – Uniswap.

Analyse: De huidige Bitcoin Bullish Cycle zou kunnen duren tot 2022. Onderzoek naar de vorige bullish en bearish cycles voor Bitcoin biedt een indicatie van hoe lang de huidige run zal duren. Volgens het rapport is de markt in voor een bull-run tot het jaar 2022, met de vermelding dat Bitcoin in haar korte geschiedenis al meerdere boom-and-bust-cycli heeft meegemaakt.

BTC Bandwagon: 2 Canadese bedrijven zijn nu ‚Holding Bitcoin as a Reserve Asset‘. Steeds meer traditionele bedrijven springen op de Bitcoin-bandwagon. Een tijdje terug werd MicroStrategy de eerste NASDAQ-bedrijven die BTC kochten als onderdeel van zijn activa-allocatiestrategie. Nu zijn er ook nog twee Canadese bedrijven aan boord.