Kleine Bitcoin-adressen storten zich op een dieptepunt van 4 maanden, maar is dit bearish?

Bitcoin-adressen met 1 BTC zijn tot een dieptepunt van 4 maanden gedaald, maar het is voorbarig om te suggereren dat het een bearish teken is.

Het aantal Bitcoin-adressen (BTC) met 1 BTC daalde tot een dieptepunt van 4 maanden op 20 september, volgens de gegevens van Glassnode. Maar het is voorbarig om te suggereren dat het een bearish teken is voor de topcryptocurrency.

Wat zorgde ervoor dat het aantal kleine Bitcoin-adressen sterk daalde?

De merkbare daling van het aantal kleine Bitcoin-adressen valt samen met de explosieve groei van de decentrale financiële markt (DeFi).

Sinds 1 augustus is de totale waarde die in de DeFi-protocollen op Ethereum is vastgelegd, gestegen van 4,091 miljard dollar naar 9,77 miljard dollar. De enorme toename van het kapitaal in DeFi veroorzaakt de vraag naar penningen zoals Wrapped Bitcoin (wBTC) te schommelen.

Gebruikers maken vooral gebruik van DeFi-protocollen om met hun cryptocurrency holdings te verdienen. Aangezien het niet mogelijk is om Bitcoin over te dragen naar Ethereum, zetten gebruikers BTC om naar wBTC en gebruiken ze vervolgens wBTC op DeFi-platforms.

Het gebruik van wBTC om blootstelling aan DeFi-platforms en opbrengst te verkrijgen stelt Bitcoinhouders in staat om twee dingen te bereiken. Ten eerste kunnen BTC-gebruikers nog steeds gebruik maken van de DeFi-protocollen zonder BTC te verkopen. Ten tweede verliezen Bitcoin-beleggers niet het potentiële voordeel van de prijsbewegingen van BTC.

Het aantal kleine Bitcoin-adressen met 1 BTC is waarschijnlijk gedaald naarmate de vraag naar wBTC toenam. Gebruikers zouden hun BTC kunnen hebben geconverteerd naar wBTC, omdat de populariteit van DeFi steeg.

In juli zei Jack Purdy, een onderzoeker bij Messari, dat de dominantie van wBTC waarschijnlijk op korte tot middellange termijn zou blijven bestaan. Hij zei:

„Om deze redenen is de wBTC klaar om zijn dominantie op korte tot middellange termijn voort te zetten. Dit gezegd zijnde, is er nog steeds de dreiging van overheidsingrijpen zodra deze activa groot genoeg worden om de aandacht van de toezichthouder te trekken“.

Maar de daling van het aantal kleine adressen en de opleving van wBTC wijzen niet noodzakelijkerwijs op een bearish trend voor Bitcoin.

Uiteindelijk, wanneer gebruikers besluiten om hun wBTC uit de DeFi-protocollen te halen, zouden ze deze terug converteren naar BTC. Als de adressen BTC naar de wBTC van Ethereum verplaatsen, betekent dit niet dat de gebruikers Bitcoin Code hebben verkocht.

In plaats daarvan suggereert het dat het een kortetermijntrend zou kunnen zijn die zou kunnen duren tot het einde van de lopende DeFi-cyclus.

wBTC versnelt tot 1 miljard dollar

Op 18 september meldde Skew dat de waarde van wBTC versnelt naar 1 miljard dollar. Volgens gegevens van CoinMarketCap, zijn er momenteel 76.047 wBTC in omloop, wat suggereert dat meer gebruikers BTC overbrengen naar op Ethereum gebaseerde DeFi-platforms voor opbrengst.

Aangezien wBTC de exacte waarde van 1 BTC vertegenwoordigt, is het geen bearish trend voor Bitcoin op de langere termijn. In feite zou men kunnen stellen dat het een positieve metriek is, omdat gebruikers terughoudend zijn om potentiële BTC-voordelen te missen.

Hoewel DeFi-platforms die gebruikers in staat stellen om rendement te behalen met behulp van wBTC, winstgevend zijn, bestaan er risicovolle en hoogrenderende pools. De stijgende marktkapitalisatie van wBTC suggereert dat veel gebruikers niet het risico willen lopen om een potentiële BTC-rally te verliezen.